luni, 4 aprilie 2011

Masline in aluat foietaj

Daca iti plac maslinele trebuie neaparat sa incerci aceste minunatii. Sunt foarte usor de facut si sunt gata in cateva minute. Excelente pentru aperitiv.

Ingrediende:
  • Aluat foietaj
  • Masline verzi mari (neaparat fara samburi si de preferat umplute - cele cu branza sunt ideale)
  • Seminte de susan
  • Ou

Nu dau cantitati fixe pentru ca veti prepara din cate masline doriti sau din cat aluat foietaj aveti.
Eu folosesc aluat congelat, cumparat, nu ma chinui sa il fac. E mai rapid asa :)
Pentru inceput lasam aluatul la dezghetat la temperatura camerei apoi il taiem in triunghiuri potrivite pentru dimensiunea maslinelor. Apoi rulam aluatul in jurul maslinei si uniformizam. Repetam procedeul pentru restul maslinelor. Asezam bilutele formate pe o tava. Intre timp batem un ou cu putin sare si pregatim pe o farfurie semintele de susan. Trecem bilutele prin ou apoi prin susan si le asezam in tava pe hartie de copt. Dam la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la 220 de grade, pana semintele de susan devin aurii. Se scot din cuptor si se lasa la racit. Chiar daca sunteti curiosi sa le gustati repede, lasati-le la racit de tot, pentru ca aluatul se va raci, dar maslina inca va fi fierbinte :) Simplu si rapid. Sigur iti vor placea!

2 comentarii:

  1. asteptam demult un astfel de blog:) foarte frumos. o sa pun in practica retetele astea absolut incantatoare:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Rody, ma bucur ca iti place blogul meu :) spor la retete si sa ma anunti cum ti-au iesit. te mai astept pe la mine ;)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena