luni, 4 aprilie 2011

Pate din seminte de floarea soarelui


Nu e rau sa ai in frigider o caserola cu pate pentru diminetile in care nu ai programat din timp ce se va servi la micul dejun, nu? Ei bine, acest pate este ideal in acest caz, pentru ca, spre deosebire de alte pateuri vegetale, se pastreaza foarte bine la frigider 1-2 saptamani. Si pe deasupra e foarte gustos. Si sanatos.
Se poate prepara in multiple combinatii si cu diferite condimente. Astazi va voi prezenta o varianta de pate cu rosii.



Avem nevoie de:
  • 1 1/2 cana seminte floarea soarelui decojite
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de apa
  • 2 rosii
  • sare dupa gust
  • condimente la alegere
Lasam semintele la inmuiat (daca aveti timp peste noapte, eu le inmoi doar cateva minute in apa calda). Prajim semintele cu apa si uleiul pentru 3-4 minute, amestecand. Apoi le mixam bine, pana se transforma intr-o pasta fina. Daca pasta e prea groasa, mai adaugam putina apa. Mie personal imi place sa simt bucati de seminte, asa ca nu mixez foarte mult. Adaugam rosiile feliate si mixam iarasi. Potrivim de sare si condimentam dupa preferinta: patrunjel, arpagic, ceapa, usturoi, oregano, cimbru, busuioc, rozmarin, etc.
Se pastreaza la frigider pentr 1-2 saptamani intr-o caserola inchisa ermetic sau in borcan. E foarte gustos pe felii de paine prajita, cu vlastari deasupra, sau alaturi de o salata de cruditati. Merita incercat ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena