marți, 15 noiembrie 2011

Mancare de mazare cu praz

La noi in Ardeal mancarea de mazare se face cu sos se smantana. Da, nelipsita smantana din retetele ardelenesti. E foaaaarte buna. Dar nu chiar asa sanatoasa. Astazi va propun o reteta de mazare cu praz si sos de mustar. Sigur veti fi incantati.




Ingrediente:
  • 1 praz
  • 200 g mazare (eu am folosit congelata)
  • 3 lg mustar
  • putin ulei
  • sare dupa gust

Mod de preparare:
1. Se pune mazarea la fiert.
2. Se curata prazul si se taie rondele subtiri. Se caleste intr-o tigaie cu putin ulei si apa, pentru cateva minute.
3. Se adauga peste praz mazarea fiarta si mustarul. Eu folosesc doua tipuri de mustar, dintre care unul cu seminte, pentru ca are o aroma mai diferita.
4. Se amesteca si se lasa la foc mic, 2-3 minute.
5. Servim cat este calda, cu o salata de rosii. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena