luni, 16 mai 2011

Supa crema de broccoli

Broccoli este una dintre legumele care imi plac doar preparate in anumite feluri sau combinatii. Nu prepar broccoli decat in foarte putine moduri, dar cel mai frecvent in supa crema :) Se face rapid, e sanatoasa si gustoasa!

duminică, 15 mai 2011

Tort Pavlova

Pavlova este un desert pe baza de bezea, frisca si fructe, numit dupa balerina de origine rusa, Anna Pavlova, cu ocazia vizitei ei in Australia. Este un desert foarte popular si important al bucatariei nationale din Australia si Noua Zeelanda, servit frecvent la mesele festive sau de vacanta. Este foarte usor de facut, iar daca aveti blatul de bezea cumparat, atunci va ramane doar sa asezati un strat de frisca si sa ornati cu capsune.
Eu personal prefer sa cumpar foile de bezea direct preparate, decat sa stau 2 ore sa le usuc la cuptor la foc mic. Mi se pare mult mai convenabil asa :)


Salata de porumb cu ciuperci

Astazi o sa va prezint un aperitiv rapid care poate fi preparat in cateva minute, atunci cand musafirii vin pe neanuntate :) Eu am copt din aluat foietaj niste forme in care am asezat salata aceasta. Dar se poate aseza foarte bine si pe o farfurie, ornata cu frunze proaspete de patrunjel sau cu ce aveti la indemana. Daca aveti timp sa coaceti niste forme din aluat foietaj, aperitivul va arata mai festiv si mai complicat, cu toate ca este unul foarte simplu ;)


luni, 9 mai 2011

Pate din ciuperci

Astazi va propun un pate din ciuperci foarte portrivit pentru a fi servit pe felii de paine prajita, alaturi de rosii sau ridichi. Se prepara foarte rapid, e sanatos si gustos.


duminică, 8 mai 2011

Tagliatelle cu ciuperci

Atunci cand e necesar sa pregatesc ceva rapid de tot, aleg pastele de obicei, pentru ca se fierb imediat iar intre timp fac un sos si sunt gata de pus pe masa in 10 minute.
Pentru reteta de astazi avem nevoie de:

  • 200 g paste tagliatelle
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • 2 rosii 
  • 100 g pasta de rosii
  • sare, patrunjel, alte condimente

Mini tort cu mango (RAW)

L-am intitulat Mini tort cu mango dar cel mai potrivit titlu ar fi Prima tentativa RAW :)
De mult timp tot zic sa incerc un tort raw ca sa ma conving singura daca ceea ce citesc pe alte bloguri despre dulciurile raw, este adevarat sau nu! Ei...dar au trecut cateva luni de cand mi-am propus asta, motivandu-ma de pe o zi pe alta de lipsa unui robot de bucatarie performant (cum am vazut la alte bucatarese raw), sau de lipsa dispozitiei necesare de a incerca ceva cu totul nou, de lipsa ingredientelor, sau.......de ce sa nu o spun: de lipsa unui esec, ceea ce m-ar fi determinat probabil pentru un timp destul de lung sa nu mai incerc nimic de genul acesta.

Dar intr-una din zilele mele de hotarare mai ferma, am deschis frigiderul si am zis gata - cu ce am in momentul de fata, prepar un tort raw. In prima faza am pus caju la inmuiat peste noapte apoi a doua zi am continuat experimentul :) Am sa descriu mai jos ingredientele necesare si pasii pe care i-am urmat pentru realizarea acestor mini-torturi cum le-am numit eu.

Ingrediente pentru blat:
  • 1 cana de stafide
  • 1 cana caju inmuiate peste noapte
Ingrediente pentru crema:
  • 200 g martipan
  • 250 g mango
  • fulgi de cocos pentru ornat

joi, 5 mai 2011

Crema tartinabila de conopida

Conopida este una dintre cele mai sanatoase legume. Are multe vitamine, calciu, magneziu, fier, iar consumul ei previne anemia, regleaza tensiunea arteriala si are un efect benefic asupra oaselor. Pentru ca are foarte putine calorii, este recomandat sa o includem in alimentatia noastra chiar si de 3-4 ori pe saptamana.
Ei bine, cea mai simpla si mai rapida reteta cu conopida este aceasta crema tartinabila

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena