duminică, 28 august 2011

Choux a la Creme

Pentru week-endul acesta am facut niste minuntate Choux a la Creme. Intotdeauna m-a speriat ideea acestor prajiturele, ca de altfel si a eclerelor, dar sa stiti ca nu e nimic complicat. Cand le-am facut prima data si am vazut cat de usor si de rapid se fac, nu mi-a venit sa cred :) Eu nu sunt genul de persoana care sa stea mult in bucatarie, desi imi place foarte mult sa gatesc. Eu merg pe ideea ca retetele sa fie simple si rapide. Dar....bine-nteles...delicoase! :) Asa ca...de-asta ma speriasem eu de conceptul Choux a la Creme. Asta pana cand am vazut ca nu e nimic complicat in toata reteta. De atunci, le-am refacut de multe ori, intotdeauna cu reteta aceasta, care mi-a iesit absolut cum imi doream. Fara cantarirea oualor cum e recomandat, fara alte trucuri si pierderi de timp :) Simplu:

duminică, 14 august 2011

Mini pateuri cu branza

Hm. Mi se intampla cateodata sa duc dorul rarelor mele escapade culinare mai putin sanatoase din Romania. Si in aceasta categorie, la loc de frunte se afla fornetti cu telemea :) Yummy, ce mai poftesc cateodata la ele. Chiar daca le cumparam foarte rar, imi placeau foarte mult. Iar aici in Suedia nu am sanse sa gasesc asa ceva. Dar nicio problema, aluat foietaj este, branza telemea la fel, asa ca nu ma impiedica nimic sa le prepar rapid in casa. Sunt atat de buuune si imprastie o aroma atat de imbietoare incat nu le poti rezista. Astazi le-am facut si ne-am bucurat de aroma lor, amintindu-ne cu drag de Romania :)


Salata a la rousse

Stiu ca multi dintre voi cunoasteti aceasta reteta mai degraba sub numele de "salata (de) boeuf". Mie nu imi vine deloc sa o numesc asa, pentru ca nu are nici macar urme de boeuf (carne de vita) asa ca numele mi se pare total nepotrivit. Ca sa nu mai spun ca in unele locuri am mai auzit sau am mai citit "salata de boeuf de post" :) Asa ca eu ii spun direct salata ruseasca, sau salata a la rousse. Mult mai bine, nu? :) E o salata excelenta din legume cu maioneza, foarte potrivita pentru a fi servita la aperitiv si .... nelipsita de pe mesele romanilor la orice sarbatoare sau eveniment.
Ingrediente:
  • o conserva de mazare
  • o conserva de porumb
  • 5-6 morcovi mari
  • 6-7 cartofi potriviti
  • o telina mica
  • o radacina de patrunjel
  • 5 castraveti murati
  • un galbenus de ou
  • 300 ml ulei
  • o lingurita mustar
  • o lingurita suc de lamaie 
  • sare dupa gust

joi, 11 august 2011

Icre false

Astazi va propun o reteta rapida si usoara, un aperitiv gustos: Icre False - contrar denumirii, va asigur ca au un gust cat se poate de Adevarat :)


duminică, 7 august 2011

Tort cu afine RAW

Pentru ca in perioada asta se gasesc din belsug fructe de padure, am sa va propun o reteta de tort cu afine. Le-am cules din padure cu manutele noastre si tortul a iesit bun bunut. Si e raw :)


Strudel cu banane si ciocolata

Asa dupa cum spuneam in postarea anterioara, mi-a ramas o jumatate de pachet de foi de placinta de la cosuletele cu legume. Acea jumatate s-a transformat in strudelul delicios cu banane si ciocolata. Atat de simplu si rapid, e gata in 10 minute :)

Cosulete cu legume

Pentru ca aveam prin congelator o punga de foi de placinta, am zis ca hai sa fac ceva sarat. Dar parca aveam pofta si de ceva dulce. Asa ca....din jumatate am facut ceva dulce iar din cealalta jumatate ceva sarat :)
Ceva-ul sarat il aveti aici, reprezentat de minunatele cosulete cu legume si telemea. Yummy. Super bun :) Iar ceva-ul dulce a luat forma unui delicios strudel cu banane si ciocolata. Superrr rapid :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena