duminică, 20 noiembrie 2011

Trufe raw

Pentru ca aveam pulpa de migdale ramasa de la prepararea laptelui, am zis ca trebuie sa fac ceva dulce cu ea. Asa ca am verificat ce mai am prin frigider si uite-asa au iesit niste trufe foarte fine si cu un gust exotic.


marți, 15 noiembrie 2011

Mancare de mazare cu praz

La noi in Ardeal mancarea de mazare se face cu sos se smantana. Da, nelipsita smantana din retetele ardelenesti. E foaaaarte buna. Dar nu chiar asa sanatoasa. Astazi va propun o reteta de mazare cu praz si sos de mustar. Sigur veti fi incantati.


Lapte de migdale

 Mi-am facut o promisiune cu ceva timp in urma, de a consuma cat se poate de des preparate vegane sau raw. Stiu, sunt convinsa si constienta de faptul ca produsele animale nu fac bine organismului si sper ca incet dar sigur sa pot renunta la ele. Pana atunci, ma obisnuiesc treptat cu cate un preparat delicios din aceasta categorie. Cel putin laptele, sper ca voi reusi pe viitor sa il inlocuiesc cu cel de migdale, susan, soia, cocos, sau orice alt tip de lapte sanatos.


luni, 7 noiembrie 2011

Unt de migdale

Zilele trecute am incercat pentru prima data sa fac unt de migdale. Mi-a placut foaaaarte mult, e delicios pe o felie de paine prajita iar deasupra cu gem din zmeura sau din fructe de padure. E combinatia noastra preferata, alaturi de un pahar cu lapte de soia sau orez. Ideal pentru micul dejun.
Este foarte usor de preparat, practic toata treaba o face robotul de bucatarie (se vrea a fi unul bun, minim 800W) tie iti ramane doar de savurat rezultatul delicios :)
Eu va sfatuiesc sa il preparati in cantitati mai mici, ca sa il puteti consuma proaspat. Cel ramas se va pastra in frigider intr-un borcan cu capac sau o caserola inchisa ermetic.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena