luni, 26 noiembrie 2012

Rosii umplute cu quinoa

„Gatesc sanatos pentru concursul Philips AirFryer de pe Gustos.ro”
Despre quinoa si cat de sanatoasa e, va mai spuneam si altadata. Cred ca deja stim cu totii. Este ideal sa o servim in combinatie cu legumele, iar astazi va voi arata cum o puteti prepara foarte simplu, cu ingrediente la indemana oricui si in plus de asta, rezultatul va fi ca intotdeauna....delicios! :)

   
Ingrediente:
  • 100 g quinoa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • o conserva/un borcan ciuperci (400g)
  • 10-12 rosii (in functie de marimea lor)
  • sare
  • o lingura ulei de masline sau de floarea soarelui stors la rece
  • o legatura patrunjel
  • o lingura vegeta Vito* 

Mod de preparare:
1. Quinoa se pune intr-o sita deasa si se spala sub jet de apa, pana apa ramasa este limpede.
2. Apoi se pune la fiert in 200 ml apa. Lasam sa dea un clocot la foc mediu, apoi reducem focul, adaugam 1/2 lingurita sare si acoperim oala cu capac.
3. Lasam quinoa sa fiarba la foc mic aprox. 10 minute, apoi oprim focul si o mai lasam in oala acoperita pentru 5-10 minute.
4. Intre timp ne ocupam de legume si ciuperci.
5. Ceapa si morcovul se curata, se taie cubulete mici si se pun la calit in tigaia incinsa cu 2-3 linguri de apa si o lingura de ulei.
6. Cand ceapa si morcovul sunt calite, adaugam ciupercile din conserva, scurse si tocate marunt. Eu am folosit un mix de ciuperci din borcan, dar puteti sa folositi orice tip de ciuperci doriti.
7. Mai adaugam putina apa peste ciuperci si acoperim cu un capac. Lasam 10 minute la inabusit, la foc mediu, avand grija sa mai amestecam din cand in cand. Intre timp spalam rosiile, le taiam capacele deasupra si le curatam usor cu o lingurita semintele si miezul din interior. Le pastram.
8. Dupa ce am fiert quinoa conform instructiunilor de mai sus, o adaugam in tigaie, peste legumele cu ciuperci, amestecam, adaugam o lingura de vegeta Vito si mai lasam 2 minute la foc. Eu folosesc doar vegeta Vito (ungureasca) pentru ca nu contine monoglutamat de sodiu si nici alti aditivi.
9. Oprim focul, adaugam patrunjelul tocat marunt, amestecam bine dar avem grija sa nu zdrobim quinoa, pentru ca este mai fragila atunci cand e calda.
10. Acum putem gusta compozitia si mai adaugam sare daca este nevoie.
11. Semintele si miezul rosiilor se dau la blender cu putina apa si sare, apoi se toarna intr-o tava de ceramica pe care am pregatit-o pentru da rosiile la cuptor.
12. Umplem rosiile cu compozitia de quinoa si ciuperci, punem deasupra "capacelul" corespunzator fiecarei rosii, apoi dam tava la cuptorul preincalzit, la 170 de grade, pentru 10-15 minute,
13. Ne uitam prin geamul cuptorului, sa nu crape prea tare rosiile. Cand observam ca s-au inmuiat si au crapat putin, le scoatem. 
14. Le putem servi calde sau reci, dupa preferinta.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena