joi, 20 septembrie 2012

Crumble cu prune


Delicii cu prune sa fie, da? :) Pentru ca asa v-am spus in ultima postare, ca mai am cateva retete de sezon, cu prune. Si astazi o sa va arat una dintre ele. Cred ca este preferata mea. E un desert exact pe gustul meu, cu un gust dulce-acrisor, fara zahar adaugat si care nu necesita mult timp pentru pregatire. Se poate prepara la fel de bine si cu gem de prune, daca nu aveti fructele proaspete.

 

joi, 6 septembrie 2012

Tocanita de ardei copti

Ma credeti ca pana acum vreo doua luni eu nici nu stiam ca exista aceasta mancare? :) Da, chiar asa. Pana cand am mancat aceasta minunatie din ardei copti, la niste prieteni. Si bine-nteles ca am intrebat si de reteta. Cand am auzit cat de simplu se face si am vazut ce delicios e rezultatul, am zis ca trebuie sa fac si eu neaparat. Si....am facut! Procedeul deloc complicat iar rezultatul peste asteptari :) In afara de treaba migaloasa cu coptul ardeilor si curatatul lor, restul decurge destul de simplu si rapid. 

 

luni, 3 septembrie 2012

Gomboti cu prune

Septembrie! A venit toamna, incet-incet s-au dus si zilele de vara, atat de fierbinti si de uscate. Parca mai poti respira un aer curat si racoros macar de dimineata, parca e altfel :) E luna cea mai bogata in privinta roadelor pe care ni le da pamantul. Atatea bunatati ce asteapta sa fie culese, preparate si gustate :) sau puse la pastrare pentru iarna. Asadar, sper ca luna asta sa ne delectam cu multe retete preparate din fructe si legume de sezon. O sa incep saptamana asta cu cateva retete delicioase cu prune. De la mine din gradina :) Bune si sanatoase!
Si daca tot e septembrie, daca tot e vremea schimbarilor, am ales ca si micutul meu blog sa imbrace o haina noua. Una simpla, curata, minimalista. Mie imi place mult. Sper sa fie si pe placul vostru si sa ma puteti citi mai usor :)
So....eu zic sa nu mai lungim vorba si sa trecem la treaba, pentru ca azi ne asteapta o reteta delicioasa de Gomboti cu prune. Stiti voi, acea reteta delicioasa de la vecinii nostri maghiari, Szilvas gomboc. La noi in Ardeal e o specialitate foarte des intalnita si cred ca in fiecare casa cineva iubeste acesti Gomboti :) Iar voi ceilalti, cand treceti prin Ardeal, neaparat trebuie sa gustati minunatiile astea. Nu se poate altfel :)
Se fac relativ simplu, cu toate ca iti ia ceva timp, dar eu zic ca se merita, avand in vedere rezultatul. Ingredientele sunt simple si la indemana oricui. De data asta eu am facut dintr-un kg de cartofi si au iesit destul de multicele, suficiente si pentru a doua zi. Sunt bune si reincalzite. Dar daca doriti sa preparati mai putine, puteti injumatati cantitatile:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena