luni, 14 ianuarie 2013

Pilaf de orez

Un pilaf oricine stie sa faca. Insa un pilaf bun si gustos nu se limiteaza la orezul fiert in apa. Dar acum nici sa nu va imaginati ca e ceva greu de facut. Dureaza putin pana tocati legumele, dar apoi totul merge rapid. Va rezulta un delicios pilaf de orez cu legume.




Ingrediente:
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi potriviti
  • un sfert de telina 
  • un ardei rosu mic
  • 1 cana de orez
  • 3 cani de apa + 1/2 cana
  • sare
  • condiment Vito
  • putin ulei

Mod de preparare:
  • Ceapa, morcovii, telina si ardeiul se spala, se curata si se taie cubulete mici.
  •  Intr-o tigaie mare se pune putin ulei (aprox 2 linguri) apoi se adauga legumele taiate cubulete si o jumatate de cana de apa.
  • Se acopera si se lasa la calit aprox. 10 minute, pana legumele sunt bine patrunse.
  • Adaugam apoi orezul si 3 cani de apa calda si o lingura de condiment Vito.
  • Acoperim cu capac si lasam sa fiarba aprox. 15 minute.
  • In acest timp nu amestecam deloc in orez.
  • Dupa ce apa a scazut, se poate amesteca, dar foarte putin, cat sa nu se prinda, iar daca mai e nevoie se mai adauga apa calda.
  • Cand orezul este fiert se potriveste de sare.
  • Noi l-am servit cu niste chifltelute minunte din nuci, alune de padure si migdale, neprajite. Ci coapte in cuptor. Reteta o sa vina si ea zilele urmatoare ;)
  • Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena