miercuri, 28 august 2013

Granola cu nuci

Buna dimineata si bine v-am regasit!
Am o reteta buna buna de tot pentru voi. Doar nici nu credeati altfel, nu? :)
Eu sunt foarte constienta de importanta consumarii cerealelor la micul dejun. Dar nu imi plac cerealele inmuiate in lapte, ci prefer sa gasesc alte metode si combinatii ale lor, care sa imi permita sa consum cerealele crocante.. Astazi o sa va arat o reteta simpla de granola, pe care eu o fac deseori si o combin cu iaurt grecesc, sau alteori doar cu fructe proaspete. Textura cremoasa a iaurtului grecesc mi se pare foarte potrivita in combinatie cu granola crocanta. Eu va scriu reteta pentru granola cu nuci, dar puteti sa mai adaugati voi fructe uscate, sau alte tipuri de nuci, dupa preferintele fiecaruia.
Astazi va prezint o varianta de granola care se prepara cu unt. Am si o varianta vegana, care e la fel de delicioasa, dar o sa v-o prezint in viitor, cu prima ocazie cand o sa o mai prepar.
Deci....astazi: Granola cu nuci!


luni, 26 august 2013

Fursecuri "Palaria lui Napoleon"

Hai ca e haios numele acestor fursecuri, nu? Stiu, dar pur si simplu li se potriveste de minune. Aceste fursecuri micute chiar au forma palariei lui Napoleon. Dar sa nu credeti ca doar forma conteeaza. Ele sunt si foarte gustoase, iar daca iubesti martipanul trebuie neaparat sa le incerci :)

Ingrediente:
  • 300 g faina
  • 60 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 200 martipan (gata preparat)
*eu am folosit martipan Rapunzel, cu miere.

miercuri, 7 august 2013

Tarta Banoffee

Stiu ca v-am promis tarta de ieri dar nicidecum nu mi-am putut lua timp sa ma asez si sa scriu la ea. Asa ca a ramas pe astazi si va scriu rapid cum se face.
Despre Banoffee Pie cred ca nu mai trebuie sa va spun prea multe pentru ca este o tarta celebra, o combinatie de banane si caramel si nu cred ca cineva in viata asta n-a incercat-o :) Sau cel putin asa sper. Dar daca totusi cineva n-a avut ocazia pana acum sa o guste, acum are ocazia, pentru ca tarta pe care v-o prezint se face foaaaarte rapid si e taaare buna! Delicioasa, as spune!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Delicii vegetariene, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena